V postpandemickém světě budeme možná takhle chodit na koncerty

 Technologie 
06. května 2020 09:29 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Tento koncertní outfit je trochu děsivý Production Club
Designérské studio v Los Angeles přišlo s prototypem osobního ochranného oděvu přizpůsobeného pro všechny, kdo rádi chodí na koncerty. Ale šli byste v něčem takovém na svoji oblíbenou kapelu?

Některé věci už zkrátka nebudou stejné po této koronavirové pandemii, a to včetně módy. Seznamte se tedy s nejnovějším přírůstkem do vašeho postpandemického šatníku s názvem Micrashell. Dost možná v něm budete chodit na koncerty.

Dokonalý skafandr

Skafandr, který by se skvěle vyjímal na koncertu Daft Punk, má ventilační systém, který vás udrží v bezpečí před viry i v plných rockových klubech a koncertních sálech. Designové studio chce, aby se díky tomuto oblečku zase co nejrychleji rozjely hudební akce.

Skafandr je sice technologicky dokonalý v tom, že dokáže ochránit před viry, ale kdo by si v něčem takovém vyrazil třeba do klubu na svoji oblíbenou rockovou kapelu? A jak by si tam dal třeba drink?

Vše řídí aplikace

Oblek sice vypadá značně futuristicky a jako recese by mohlo být zábavné ho nosit, zda se ale tato kombinace módního designu a technologií opravdu v praxi ujme, je otázkou. Faktem ale je, že unvitř skafandru se ukrývá vyměnitelný filtr a ventilační systém, prověřený vědci v laboratořích.

Samotný oblek je vzduchotěsný, ale zakrývá jen horní polovinu těla, takže stále si lze alespoň částečně obléct oblíbené džíny a bez problémů chodit na toaletu. Textilie je odolná proti proříznutí. Oblek schovává taky dvě lithium-iontové baterie pro nabíjení mobilu.

Bez bezdrátové komunikace by totiž přes helmu nebylo slyšet, ani by nešlo komunikovat s okolím. Proto software, který běží přes doprovodnou mobilní aplikaci, vám umožní ovládat úrovně zvuku z různých zdrojů, což znamená, že si dokonce bez problémů můžete povídat s přáteli i během hudební produkce, což obvykle není možné.

Na přední straně obleku je dokonce nainstalovaná kamera, kterou můžete snímat třeba pódium, pokud na něj špatně vidíte.

Není pochyb, že koncertní skafandr toho umí docela hodně, ale zda se v praxi ujme a napříště se v klubech budeme setkávat v takovéhle parádě, je asi velkou otázkou. Dále čtěte: Nové senzory dokáží identifikovat lidi podle chůze, což může sloužit k jejich sledování.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008