Americká válečná loď volá o pomoc. Nejméně sto námořníků onemocnělo COVID-19

 Vojenství 
02. dubna 2020 09:00 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Známá letadlová loď volá o pomoc Depositphotos
Kapitán letadlové lodi, která je nyní v doku poblíž Guamu, napsal dopis, v němž žádá námořnictvo o pomoc, protože nejméně 100 námořníků onemocnělo COVID-19.

Autorem dopisu je kapitán letadlové lodi Theodore Roosevel Brett Crozier. V dopise Crozier popisuje fakt, že na lodi není možné držet posádku odděleně, neboť vše je na lodi společné, včetně sociálního zařízení, lůžek a jídelny.

COVID-19 se šíří na lodi rychle

"Šíření této choroby stále pokračuje a zrychluje se,“ napsal Crozier. Na palubě lodi jsou přitom čtyři tisíce členů posádky a na pevninu do Guamu bylo evakuováno jen několik nemocných jedinců.

Abychom zabránili šíření COVID-19 a zabránili úmrtím, je nutné evakuovat celou posádku z lodi a najít bezpečná, izolovaná místa pro potenciálně ohrožené námořníky v karanténě.

Crozier v dopise napsal, že jediná pobřežní zařízení, která jsou k dispozici pro evakuaci námořníků, nesplňují požadavky na sociální distancování nebo karanténu. Jsou to totiž prostory podobné tělocvičnám s postelemi, kde nemocní a zdraví námořníci nemohou být od sebe odděleni. To by znamenalo, že v průběhu času by nakonec s největší pravděpodobností onemocněla celá čtyřtisícová posádka.

"Přestože jsou karanténní místa o něco lepší než válečná loď, nejsou řešením a nejsou v souladu se současnými pokyny,“ napsal Crozier.

Pokud budou kapitánovy naléhavé prosby vyslyšeny, stejně nejméně 10 % posádky bude muset zůstat na palubě Theodora Roosevelta. Musí se totiž starat o provoz jaderného reaktoru, který pohání loď, dezinfikovat kabiny a chodby a udržovat bezpečnost na této válečné lodi.

Jak se tedy zdá, koronavirus si skutečně nevybírá a problémy s organizací hygienických opatření mají dokonce i tam, kde by to málokdo čekal. Americké námořnictvo přitom patří k vysoce organizovaným strukturám. Dále čtěte: Americké letadlové lodě za 13 miliard dolarů mají kuriózní problém s toaletami.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve