IVR řešení urychluje komunikaci se zákazníky, e-shopy ho využívají stále častěji

 Technologie 
20. prosince 2022 17:52 / Marek Pokorný
  0
📷
1 fotografie v galerii
Soutěž „IT produkt roku“ vyhlásila redakce ComputerWorldu letos již po šestnácté Pixabay
Proces komunikace se zákazníky obecně co nejvíce zefektivní prakticky jakýkoliv způsob automatizace.

Na konci roku 2022 získala globální technologická společnost Daktela, která poskytuje vlastní software pro komunikaci firem se zákazníky, řízení zákaznické zkušenosti i vnitrofiremní komunikaci, ocenění „IT produkt roku“ v soutěži časopisu ComputerWorld.

Cenu firma obdržela v kategorii „Komunikační produkty“ za vytvoření speciálního IVR řešení v jednom z největších tuzemských e-shopů.

Soutěž „IT produkt roku“ vyhlásila redakce ComputerWorldu letos již po šestnácté a opět byly oceněny ty produkty a služby v IT oblasti, které se významně odlišují od konkurenčních produktů stejné kategorie. Daktela v této soutěži již před dvěma lety získala nominaci na ocenění  „IT produkt roku“ za systém pro Chytrou karanténu.

V oblasti e-shopů a velkých nákupních online galerií je kvalita zákaznického servisu již řadu let jednou z hlavních konkurenčních výhod. A jelikož v dnešní době patří telefonický hovor stále k nejvyužívanějším kanálům komunikace se zákazníkem, bylo i v rámci zmiňovaného oceněného řešení důležité nastavit co nejlépe systém na zpracování příchozích a odchozích volání. 

„V rámci realizace IVR řešení v internetové nákupní galerii Mall.cz jsme začlenili několik kroků hned na začátek samotného telefonického kontaktu, tedy ještě před moment, kdy začne operátorovi zvonit na stole telefon. Před samotným spojením s operátorem po vyťukání čísla totiž dorazí na ústřednu identifikace čísla zákazníka. Ta se pak pouze s nepatrným časovým zpožděním pošle do naší cloudové aplikace Daktela,“ říká Richard Baar, zakladatel a CEO společnosti Daktela. 

Telefonní číslo se pak v řádu milisekund propojí s evidovanou kartou zákazníka, systém pak dle toho vyhodnotí a doporučí způsob další komunikace. Tyto nové nástroje umělé inteligence fungují pro běžného uživatele či zákazníka nepředstavitelně rychle. Cloudová aplikace Daktela tak zvládne prakticky bez zpoždění propojit všechny interní systémy, aby byly potřebné informace během kontaktu se zákazníkem prakticky ihned dostupné.

Zdroj: ComputerWorld, Daktela

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47