Na Facebooku je tajná funkce, která sleduje všechny vaše on-line aktivty. Návod, jak se jí zbavit

 PC a Mobily 
01. listopadu 2021 11:39 / Mirka Malá
  2
📷
1 fotografie v galerii
Facebook se vždy dívá Shutterstock
Uživatelka Facebooku přišla na tajnou funkci na svém facebookovém účtu, díky které Facebook sledoval její veškeré on-line aktivity. Nyní přes virální video varuje ostatní a radí, jak se chránit.

Virální video vysvětluje, jak zobrazit vaši Aktivitu mimo Facebook, která vám zobrazí, jak vás Facebook sledoval. Uživatelka TikTok@skillsoverpolitic uvedla: "Facebook sleduje každou aplikaci, kterou navštívíte. Pokud používáte on-line bankovnictví, sledují, když kliknete na svou bankovní on-line aplikaci prostřednictvím telefonu."

Jak se proti sledování bránit?

Ideální je nemít Facebook samozřejmě. Nicméně chcete-li zobrazit svou vlastní Aktivitu mimo Facebook, musíte v aplikaci přejít do Nastavení, najít své informace na Facebooku a poté kliknout na Aktivita mimo Facebook. Uživatelka pak vysvětluje, jak vymazat všechny informace o aplikacích mimo platformu, které Facebook sledoval. To je snadné, stačí kliknout na Vymazat historii.

Následně by se měla  objevit zpráva Vaše aktivita byla vymazána. Aplikace, které byly dříve uvedeny v sekci, by měly zmizet. Uživatelka pak nabádá využít také tlačítka Další možnosti. Zde si můžete stáhnout shromážděné informace o vás nebo spravovat jakékoliv budoucí shromažďování údajů. Což je velmi důležité, aby v budoucnu znovu nedocházelo k vašemu sledování.

Sledováni jsme na každém kroku

O Facebooku vychází v posledních měsících a týdnech na povrch stále více velmi nechutných informací, ze kterých vyplývá, že se rozhodně nejedná o žádnou bezpečnou platformu. Naopak. Zdá se, že Mark Zuckerberg je podle důkazů, jež nyní shromažďují vyšetřující orgány mnoha zemí, ochoten zajít hodně daleko.

Nyní chystá podle uniklých informací také chytré hodinky a ve spolupráci se známým výrobcem brýlí rovněž chytré brýle. I tato zařízení jistě budou schopna sbírat řadu dat o svých uživatelích. Stejně jako to vyšlo najevo u chytrých telefonů a osobních asistentů, kteří dokonce svoje uživatele odposlouchávají a data následně ukládají na servery Googlu, Amazonu a tak dál. Dále čtěte: Návod, jak zabránit tomu, aby vás váš telefon a další chytrá zařízení odposlouchávala. Protože se to opravdu děje.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod