Apple vyvíjí futuristické zařízení, které promění prsty v počítačovou myš

 PC a Mobily 
30. března 2021 17:49 / Mirka Malá
  0
📷
3 fotografie v galerii
Nahradí počítačové myši gesta? Pixabay
Apple vyvíjí futuristické zařízení, které by lidem umožnilo ovládat počítače Mac pomocí prstů místo počítačové myši.

Podle patentové přihlášky gadget Applu vypadá jako náplast se špičkovou technologií, po které by mohly doslova klouzat jeden nebo více prstů uživatele.

Přenos pohybů prstů přes senzory

Tato "náplast" by obsahovala senzory, které by detekovaly širokou škálu různých gest, jako je přejetí prstem, klepnutí nebo otáčení, a samozřejmě by je přenášela do jiného zařízení, například na plochu Mac.

Podle patentu uživatel může dokonce provádět gesta proti povrchu náplasti nebo jednoduše mávat prsty ve vzduchu a provádět úkoly pomocí optického snímače. Může to být dokonce tak jednoduché, jako když pomocí prstu děláte gesta proti dlani druhé ruky, jak to Apple vyobrazil na ilustraci přiložené k patentové přihlášce.

Apple vyvíjí také náhlavní soupravu

Senzory prstů by mohly být také různě kombinovány, aby uživateli umožnily procházet složky na ploše, procházet dokumenty, ovládat různé funkce a provádět další úkoly.

Podle patentu by bylo možné používat dokonce více takových gadgetů a na obou rukou k provádění složitějších gest.

Patent byl podán poté, co byla zveřejněna informace o tom, že Apple pracuje také na vývoji náhlavní soupravy tzv. "smíšené reality“, která by měla být vybavena více než tuctem kamer pro sledování pohybů rukou.

Není ovšem jisté, jak daleko se společnost Apple dostala při vývoji zařízení pro prsty nebo kdy by mohl tento gadget být uveden na trh. Na druhou stranu je sporné, jak velký zájem by mezi uživateli o něco takového byl. Jen si představte, že než začnete na svém počítači pracovat, musíte si nejdříve oblepit ruce. Technologicky to nejspíš možné je, ale do jaké míry by to bylo také praktické, je velká otázka. Dále čtěte: Jak odstranit všechny vaše staré tweety najednou.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod