České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47

 Vojenství 
17. března 2024 12:09 / Lukáš Bauer
  0
📷
2 fotografie v galerii
Model MK 47 lze namontovat na třínohé stativy, vozidla, letadla nebo plavidla General Dynamics
Během invaze Ruska na Ukrajinu a v rámci hybridní války české zbrojovky i nadále rozšiřují výrobu. To nyní potvrdila i tuzemská společnost Colt CZ Group, která získala práva duševního vlastnictví k automatickému granátometu MK 47 od General Dynamics Ordnance and Tactical Systems.

Model MK 47 je spolehlivý, přenosný 40mm granátomet vhodný pro lehká pěchotní vozidla a třínohé stativy. Tento zbraňový systém poskytuje bojovníkovi rozhodující technologickou výhodu nad nepřátelskými silami vybavenými staršími zbraněmi obsluhovanými posádkou.

„Tato akvizice rozšiřuje nabídku Colt CZ Group do segmentu větších a sofistikovanějších zbraňových systémů a platforem obsluhovaných posádkou. Akvizice tohoto vysoce schopného zbraňového systému je plně v souladu s misí naší skupiny poskytovat inovativní a vysoce kvalitní produkty, na které se naši zákazníci mohou spolehnout v jakékoliv situaci. Akvizice také vhodně doplní úsilí naší dceřiné společnosti swissAA ve výrobě 40mm granátů,“ řekl Jan Drahota, prezident a předseda představenstva Colt CZ Group.

„Colt’s Manufacturing Company je jedním z předních světových výrobců střelných zbraní používaných v armádách po celém světě. Colt už v minulosti vyráběl zbraně obsluhované posádkou a 40mm ruční granátomety.

Začlenění MK 47 a systému řízení palby do skupiny Colt CZ umožní našemu zkušenému konstrukčnímu a provoznímu týmu rozšířit své schopnosti pro požadavky vojáka budoucnosti,“ dodává Dennis Veilleux, generální ředitel Colt CZ Group North America a člen představenstva Colt CZ Group.

MK 47 je lehký 40mm automatický granátomet s integrovaným systémem řízení palby, který je schopný fungovat jako standardní automatický granátomet nebo využívat schopnost programovatelného výbuchu v určené výšce.

Model MK 47 lze namontovat na třínohé stativy, vozidla, letadla nebo plavidla. MK 47 může kromě celé řady neřízených dopadových nábojů odpalovat také chytré 40mm granáty programovatelné na výbuch v určené výšce prostřednictvím vnitřního nebo radiofrekvenčního (RF) programování. MK 47 je schopen střelby se všemi vysokorychlostními 40mm granáty standardu NATO a poskytuje tak palebnou sílu proti měkkým a lehce obrněným cílům.

Zdroj: Colt CZ Group, General Dynamics

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod