Tenhle notebook jen tak nerozbijete. Můžete na něm dělat i v dešti

 PC a Mobily 
01. června 2022 08:27 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Notebook do extrému přežije doslova všechno Panasonic / volný zdroj
Je to vlastně Toughbook a pokud jste o něm ještě neslyšeli, tak jde o extrémně odolný notebook, se kterým můžete prakticky do jakýchkoliv extrémních podmínek. Přitom toho umí opravdu hodně.

Může vám klidně spadnout skoro ze dvou metrů a nic se mu nestane. Taky je odolný vůči prachu, i tomu hrubému a rovněž vůči vodě, takže pracuje i v dešti. Funguje i ve vysokých nadmořských výškách a jeho šasi je z hořčíkové slitiny.

Má všechno a váží jen 3,35 kilo

Váha  Toughbooku 40 se samozřejmě s dnešními lehkými notebooky nedá vůbec porovnávat, ale pro tak odolný notebook je to vlastně málo. Thoughbook zdobí 14 palcový displej, na kterém dobře uvidíte za jakéhokoliv počasí. Nechybí samozřejmě webkamera a mikrofony.

Toughbook má procesor Intel Core i5 nebo i7 11 s 64 GB RAM a 2 TB SSD úložištěm se šifrováním. A jako bonus disponuje i funkcí Secure Wipe pro okamžité vymazání obsahu disku. Pak jsou tu všechny funkce typu Bluetooth 5.1 a Wi-Fi 6 a mobilní připojení 4G nebo 5G.

Nechybí ani podsvícená klávesnice a opravdu obrovský touchpad, který skutečně funguje i za deště a lze jej ovládat i v rukavicích.

Baterie vydrží v terénu až 36 hodin

Tenhle macek do extrémních podmínek funguje na Windows 10 nebo 11 Pro a jeho baterie vydrží v terénu až 36 hodin, tedy alespoň podle výrobce. A můžete ho sehnat i s Blu-ray nebo DVD mechanikou.

Zdá se, že Toughbook 40 je nejodolnější notebook, jaký je momentálně na trhu dostupný. Takže všichni, kdo se vyskytují v extrémních podmínkách a něco takhle odolného by se jim hodilo, mají možnost pořídit si toto doslova notebookové monstrum. Není to sice žádná designová věcička, ale mašina do extrému, kde s největší pravděpodobností nenechá nikoho na holičkách.  Jenom cena odpovídá jeho schopnostem. Jeho cena se v přepočtu pohybuje okolo 120 tisíc korun.

Autorský článek, další zdroj: New Atlas

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008