US Space Force budou mít digitální dvojče orbitálního prostoru

 Technologie 
12. dubna 2022 14:35 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Vesmír je třeba mít pod kontrolou Depositphotos
Vesmír je třeba mít pod kontrolou, a tak se americké vesmírné síly rozhodly pořídit si digitální dvojče orbitálního prostoru. Neunikne jim tak nic, co stovky kilometrů nad našimi hlavami bude odehrávat.

Nová technologie poskytne vesmírnému vojsku obraz prostoru v reálném čase. Systém postaví firma Slingshot Aerospace  a systém bude autonomně pročesávat veřejná a komerční data, aby vždy poskytl obrázek o stavu vesmíru v kteroukoli minutu, včetně umístění více než 7 000 satelitů na oběžné dráze plus vesmírného odpadu, potenciálu slunečních erupcí nebo jiného vesmírného počasí, či možnosti narušení rádiové komunikace, jak píše Defense One.

Co ještě bude dvojče umět

Prakticky všechno. Především bude poskytovat obraz vesmíru v rovině nízké oběžné dráhy v reálném čase, ale existují plány na jeho rozšíření na geosynchronní dráhu, kde je umístěno mnoho vojenských a komerčních komunikačních satelitů, a dokonce i na cislunární dráhu.

Aktuální data tak budou moct využívat i vesmírné společnosti, které budou létat na různá místa stále častěji a dvojče poskytne i správné informace pro manipulaci se satelity či jejich přemístěním. A je pravděpodobné, že digitální dvojče poskytne i řadu užitečných vojenských údajů.

Orbitální dvojče bude i součástí vesmírných válečných her

Zdroj: Defense One, TechCrunch

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve