Hry na Netflixu, bezkontaktní platby s levným náramkem a další novinky ze světa mobilů a počítačů

 PC a Mobily 
06. listopadu 2021 15:27 / Petr Vlach
  0
📷
5 fotografií v galerii
Které novinky by mohly přinést něco zajímavého i pro vás? Shutterstock
Segment mobilních telefonů patří v rámci výpočetní techniky k těm, které se rozvíjejí nejrychleji. Které novinky by ale mohly přinést něco zajímavého i pro vás? Máme přehled zajímavostí.

Zatímco různé technické detaily a rychlejší skóre v testovacích programech jsou možná zajímavé informace pro určitý okruh osob, přece je řada lidí, kteří by chtěli především novinky s praktickým využitím. A na ty se nyní soustředíme.

Hry na Netflixu

Zajímavostí pro předplatitele služby na sledování filmů a seriálů je rozšíření nabídky na hry. Prozatím jde o hry pro operační systém Android. Hry pro iOS budou podle sdělení firmy následovat. Nabídka není nijak široká, ale může zaujmout. Vychází totiž i z filmové produkce. Tituly v češtině jsou Stranger Things: 1984 a Stranger Things: The Game. K dispozici jsou ještě další tři hry. Jde o Card Blast, Shooting Hoops a Teeter Up. Pokud by se vám nezobrazovaly, musíte se přepnout do nabídky v angličtině. Za hry se nic nepřiplácí, máte je v rámci svého předplatného.

Kopírování mezi Windows a Androidem

Docela praktickou funkcí, kterou lze používat na Windows 10 i 11 a v operačním systému Android, je přenos obsahu schránky mezi oběma systémy. Funguje to i mezi všemi Windows počítači, které máte spárované s jedním účtem Microsoft. Novinkou je možnost rozšíření přenosu právě o Android. Potřebujete k tomu jen nainstalovat na telefon klávesnici SwiftKey. Zbavíte se tak otravného posílání souborů na svůj vlastní email a podobných nesmyslů. Přenos se realizuje prostřednictvím cloudu.

Bezkontaktní platby s levným náramkem

Zatímco donedávna byla možnost placení hodinkami spojena jen s některými dražšími zařízeními, na trhu se konečně objevilo řešení za přijatelné peníze. Jedná se o náramek Xiaomi Mi Band 6 NFC. Náramek stojí kolem 1300 Kč. Funguje na něm zatím MasterCard karta od ČSOB. Později ale přibudou i další banky. Nejbližší bude patrně mBank a pak postupně i další. Dobré řešení pro situace, kdy si zapomenete mobil doma.

Blíží se lepší mobilní internet ve vlacích

Možná jste si také všimli, že při cestách vlakem máte mizerný signál a kvalita internetu nebývá dobrá. Na vině je odraz elektromagnetických vln od vlaku i jeho oken. Aktuální okna jsou vyráběna s pokovením, což znesnadňuje průnik vln. Do budoucna se ale počítá s novou technologií, kterou České dráhy nakoupí od Siemensu a během dvou let ji nasadí na některé spoje. Ve stejné lhůtě dojde také k nákupu opakovačů, které signál zachytí anténou na vlaku a následně jej pošlou dovnitř v zesílené podobě. A nezapomeňte sledovat nabídky, abyste měli mobilní internet za rozumnější peníze. Více jsme o tom psali zde.

Zdroj: Microsoft, Xiaomi, E15.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?