Designové vychytávky budoucích telefonů. Budou měnit barvu a maskovat kameru

 PC a Mobily 
14. ledna 2021 08:40 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Budoucí mobily budou mít designové vychytávky OnePlus
V posledních letech výrobci smartphonů závodí o dosažení vyšších přenosových rychlostí, větších úložných kapacit a kratších časů dobíjení, pomalu ale přichází změna. Budoucí mobily budou měnit barvy a budou maskovat svoje kamery.

OnePlus přišel s koncepčním telefonem, který představuje zajímavou změnu zaměření s několika poutavými prvky. Koncept OnePlus 8T má povrchovou úpravu, která může změnit barvu. A využívá technologii mmWave k vnímání a sledování objektů a aktivit.

Změna barvy podle toho, kdo volá

Kryt takového telefonu obsahuje oxidy kovů, které dokáží změnit barvu při použití různých napětí. Například když přijde SMS zpráva nebo zavolá přítel, kryt změní barvu, například z tmavě modré na stříbrnou. Tento povrch se nazývá ECMF.

"Naši designéři se inspirovali barvami z vícebarevné tekoucí vody v horkých pramenech v turecké Pamukkale,“ uvedl výrobce. "Příroda už inspirovala mnoho designů a čerpáním inspirace z Pamukkale a dalších přírodních prvků můžeme vytvářet nové interakční zážitky, které jsou přirozenější a intuitivnější.“

Uživatelé navíc budou moci komunikovat s telefonem, aniž by se ho dotkli. Když změny barev upozorní uživatele na příchozí hovor, lze k přijetí hovoru použít pouze gesta rukou či otevřít data uložená v kontaktech.

Budoucí aplikace by mohly zahrnovat také bezdotykové ovládání hudby, kdy gesta rukou mohou například zvýšit basy, snížit hlasitost nebo přidat do zvukových stop efekty.

Maskovaná kamera

Začátkem letošního roku výrobce představil model 8T, který se chlubí podobnou funkcí posunu barev. Tentokrát se zadní kryt mobilu, kde je sestava kamer, mění při aktivaci aplikace fotoaparátu z neprůhledné šedé na průhlednou. Když je aplikace zavřená, sklo se vrátí do neprůhledného režimu, čímž maskuje kamery.

Společnost tuto funkci označila jako "neviditelnou kameru“, protože tato funkce účinně ukrývá jinak viditelné kamery. A to je velmi elegantní a designové řešení. Dále čtěte: Co nás čeká v technologiích roce 2021. Nové telefony i placené e-maily.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod