I vaše sluchátka potřebují pravidelně čistit. Poradíme, jak nejlépe na to

 PC a Mobily 
10. prosince 2020 08:18 / Mirka Malá
  0
📷
3 fotografie v galerii
Nepřítelem sluchátek je ušní maz Pixabay
Není nic horšího, než když vytáhnete svoje sluchátka, která jsou plná ušního mazu. Proto vaše AirPods a další sluchátka do uší potřebují pravidelně čistit.

Jen si představte situaci, kdy chcete svým kamarádům dát poslechnout váš oblíbený hit, a při tom jim podáte sluchátka plná ušního mazu. Proto je třeba o ně pravidelně pečovat a udržet je tak rovněž déle v chodu.

Jak čistit pouzdro na sluchátka

Je to tak, i v pouzdru se totiž váš ušní maz může postupně ukládat. Použijte proto hadřík z mikrovlákna a otřete i pouzdro zevnitř a zvenčí. Hadřík můžete také trochu namočit do dezinfekce, abyste pouzdro také rovnou dezinfikovali. K očištění konektoru použijte malý kartáček s měkkými štětinkami. Samozřejmostí je, že nebudete nic strkat do nabíjecího portu, jinak byste mohli poškodit jeho kontakty.


Jak čistit samotná sluchátka

Použijte měkký suchý hadřík, který nepouští vlákna, tedy ideálně nějaký z mikrovlákna. Ideální je například ten, co se používá na čištění brýlí. S ním setřete veškeré zjevné nečistoty, úlomky nebo zbytky.

K čištění mikrofonu a reproduktoru sluchátka použijte suchý vatový tampon, postačí vám vatové ušní tyčinky. Jemně jimi otřete síťovou část sluchátka, popřípadě můžete použít nějaký malý a jemný kartáček. Na čištění sluchátek rozhodně nepoužívejte žádnou tekutinu ani dezinfekci, nenávratně by totiž sluchátka poškodila, pokud by natekla do reproduktoru.

Čištění ušních sluchátek je tedy velmi jednoduché, ale měli byste ho dělat pravidelně. Ušní maz je nejen nevzhledný, ale postupem času by se mohl dostat právě do reproduktorů sluchátek a poškodit jej.

Pokud si nejste zcela jisti, jak na to, určitě najdete online spoustu návodů, jak ušní sluchátka bezpečně vyčistit. Zabere to chviličku a vaše sluchátka budou stále jako nová. Dále čtěte: Během práce z domova jsou notebooky více namáhané. Jak je chránit, aby takovou zátěž vydržely.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod