Zjistěte, kolik času ztrácíte na mobilu. Asi budete překvapeni

 PC a Mobily 
23. března 2021 16:15 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Na mobilech trávíme zbytečně příliš mnoho času Pixabay
Když konečně někdy přestanete nekonečně rolovat na Instagramu, uvědomíte si, že jste v aplikaci příliš dlouho a nemáte tušení, jak se vám to stalo?

Pokud ano, existuje způsob, jak přesně zjistit, kolik času trávíte (nebo spíš ztrácíte) na mobilu. Zde je postup, jak to zjistit a mít tak čas, který dáváte svému telefonu, lépe pod kontrolou.

Jak to zjistit na iPhonu

Přejděte na Nastavení> Čas obrazovky> Přejděte dolů pod graf a klepněte na Zobrazit celou aktivitu.

Zde můžete zobrazit nejpoužívanější aplikace v pořadí podle času na nich stráveného, kategorie času stráveného v zařízení (sociální sítě, informace a čtení, produktivita a finance atd.) a také údaje o tom, kolikrát jste mimo jiné odemkli své zařízení.

Jak to zjistit na mobilu s Androidem

Většina telefonů s Androidem používá tzv. Digital Wellbeing jako ekvivalent obrazovky Apple Time. Dá to trochu více práce, protože při prvním spuštění aplikace budete muset nastavit profil, ale z dlouhodobého hlediska to bude stát za tu potíž.

Přejít na Nastavení> Klepněte na Digitální pohoda a rodičovská kontrola> Pod nástroji Digitální pohoda klepněte na Zobrazit vaše data.

Nezapomeňte přejít do své aplikace Nastavení a v seznamu aplikací kliknout na Zobrazit ikonu, abyste zajistili, že můžete Digital Wellbeing snadno najít při příští kontrole.

Jak nastavit časové limity obrazovky

Uživatelé iPhone: Přejděte do Nastavení> Čas obrazovky> Limity aplikací> Přidat limit> Zaškrtněte bubliny pro každou aplikaci, kategorii a web, pro které chcete nastavit limit> Klepněte na Další v pravém horním rohu> Klepněte na Přidat v pravém horním rohu> Klepněte na Přidat limit modře v dolní části stránky.

Uživatelé Android: Přejděte do Nastavení> Digitální rovnováha a rodičovská kontrola> Klepněte na graf> Klepněte na Nastavit časovač vedle aplikace, pro kterou chcete nastavit limit> Vyberte, kolik času lze v aplikaci každý den strávit, poté klepněte na Nastavit.

To, že na svém mobilu trávíte čas, vás nezabije, ale stejně jako u všech ostatní věcí je dobré to dělat s mírou. Podle Mayo Clinic je pravděpodobně dobrý nápad omezit vaše flámy na YouTube a hodiny, které strávíte doomscrollem přes Twitter.

Tito odborníci tvrdí, že zkrácení času, který trávíte na mobilu, může zlepšit vaše fyzické zdraví, snížit riziko obezity, poskytnout vám více času soustředit se na jiné aktivity, zlepšit náladu a dokonce zlepšit vaše vztahy. Chcete-li tyto výhody využít, zkuste omezit čas strávený na obrazovce přibližně na dvě hodiny denně (mimo pracovní povinnosti samozřejmě). Dále čtěte: Nový interaktivní nástroj vám pomůže vyhledat podobné písničky.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod