Apple pracuje na nových možnostech pro bezdotykové příkazy. Chce skenovat žíly

 PC a Mobily 
11. srpna 2020 08:47 / Mirka Malá
  0
📷
3 fotografie v galerii
Žilní senzory pro lepší bezdotykové příkazy Apple
Apple podle nových informací pracuje na nových možnostech pro bezdotykové příkazy na svých zařízeních. Jde o senzory, které bude měřit vaše žíly.

Systém, který si Apple nechal na konci června patentovat, automaticky určuje a rozeznává gesta či pohyby prstů uživatele, a to na základě jedné nebo více vlastností uživatelových žil.

Žilní detektor jako cesta k lepšímu asistentovi

Záměrem Applu je použít řadu senzorů, včetně infračervené kamery, k zachycení ruky uživatele k druhovému znázornění polohy žil v ruce uživatele. Zařízení by pak mohlo převést tyto obrazy do digitální mapy, která rozpozná, kdy osoba provádí různé pohyby rukou nebo prsty, a to na základě změn v žilách.

V závislosti na těchto gestech může dané zařízení, jež je podobné náramkovým hodinkám, provádět specifické příkazy. Zní to, jako byste jednoho dne mohli například zvednout ukazováček a otevřít cvičební aplikaci, nebo možná sevřít pěst a tím třeba vypnout zvuk.

Je to další krok k lepší dostupnosti osobních asistentů? Někteří uživatelé mají sluchové nebo zrakové nedostatečnosti, takže takový asistent Siri jim je k ničemu. Vytvoření jazyka gest na zařízení pro ovládání různých funkcí Apple Watch by mohlo být chytrým způsobem, jak zajistit, aby mohli tuto technologii vužívat všichni.

Všechno je vždy jinak

Nakonec za vším je potřeba hledat peníze. Koncem minulého roku přišly informace, že Apple má plány na náhlavní soupravu s rozšířenou realitou (AR) a později brýle AR. Ty budou pravděpodobně na trhu postupně v letech 2022 a 2023.

A teď si představte, že na iPhonu zahrajete hru s připojenou náhlavní soupravou Apple VR a bojujete proti zombie ve virtuálním prostoru, a k tomu máte žilní systém Apple Watch, který reaguje na pohyby vaší ruky. Dává to smysl? Samozřejmě. Vždyť Apple spustil loni na podzim svou vlastní herní službu s názvem Apple Arcade.

Zda ale tato žilní technologie skutečně někdy spatří světlo světa, nebude jasné, dokud se nezačne prodávat. Není žádným tajemstvím, že Apple si rád patentuje různé technologie, jen aby zabránil konkurenci rozvíjet podobné myšlenky. Pak už mu totiž z patentu stačí jen inkasovat desátky, i když sama firma nikdy takovou technologii na trh neuvede. Dále čtěte: TikTok špehuje pomocí klávesových zkratek. Zachytila to nová bezpečnostní funkce.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod