Největší loď světa se ukázala v celé své velikosti. Vypadá jako plovoucí cirkus a na moře se vydá už příští rok

 Technologie 
26. října 2022 10:03 / Mirka Malá
  2
📷
3 fotografie v galerii
Icon of the Seas vypadá jako plovoucí cirkus Royal Caribbean International / volný zdroj
Jmenuje se Icon of the Seas a je nebo vlastně bude největší lodí na světě, která bude vozit turisty na luxusní plavby světovými oceány. A na moře se vydá už na konci příštího roku.

Společnost Royal Caribbean International odhalila ilustrace svého největšího trumfu, tedy největší výletní lodi světa, kterou celkem logicky pojmenovala Icon of the Seas. Už na konci příštího roku by se loď měla objevit na moři, nicméně oficiální velká premiéra ji čeká v lednu roku 2024.
Icon bude nejen největší, ale zcela logicky také nejluxusnější, co mohou v současné době výletní lodě nabídnout. Jinými slovy, čím větší loď, tím více vybavení a zařízení pro volnočasové aktivity a zábavu cestujících. A na této lodi si dali záležet, aby měla tzv. mnoho „nej“.

Loď proto bude nabízet spoustu adrenalinových zážitků, včetně největšího vodního parku na moři s několika tobogány. Aby se cestující během plavby opravdu nenudili, tak si každý den v týdnu budou moci vybrat jiný bazén, u kterého budou trávit část svého volného času.

Tak například bazén Hill Island je takový bazén pro každou náladu a s nádherným výhledem na oceán, stejně jako Swim & Tonic, první plovoucí bazénový bar na moři. Pak je tu taky Royal Bay Pool, pro změnu největší bazén na moři, nebo Cloud 17, ten je zase pouze pro dospělé. A ti, kdo hledají klid, jej najdou u bazénu Cove Pool. Loď nabízí také Surfside, což je zase jen pro mladé rodiny.

Zábavy bude na lodi také dostatek. Prakticky by se dalo říct, že plavbu mohou cestující propít a následně prospat u některého z bazénů. Icon of the Seas nabízí například zónu Hideaway, která je takovým plážovým klubem s ohromným výhledem na oceán z velké výšky. První zavěšený nekonečný bazén na moři je středem toho všeho. A pak je tu také AquaDome, který je ve dne velmi klidným místem a v noci je tomu zase naopak.

Loď má mít 40 restaurací a barů a diskoték či koncertních sálů. Ona vlastně loď Icon of the Seas bude takové malé plovoucí město, které pro někoho může být už doslova přelidněné. Loď je totiž navržena na maximální kapacitu 7 600 pasažérů, před kterými vlastně není přes veškerou tu zábavu kam utéct. Při takové kapacitě si lze jen těžko představit, že v nějaké klidové zóně nebo klidovém bazénu bude skutečně klid.

K tomu všemu bude loď pro svůj provoz potřebovat 2 350 členů posádky, takže při maximálním naplnění bude na lodi skutečně 10 tisíc lidí. Icon of the Seas sice bude mít 20 palub, což je opravdu hodně, pořád je to ale loď, která na délku měří 365 metrů a s tím si zkrátka budou muset cestující poradit.

Icon of the Seas bude využívat technologii palivových článků a bude poháněna zkapalněným zemním plynem, tedy LNG. Loď ale bude mít také další prvky alternativní energie, jako je právě použití palivových článků k výrobě elektřiny a sladké vody. Největší výletní loď na světě staví loděnice ve Finsku a nutno dodat, že jim to jde velmi od ruky. První ocelové kusy lodi se totiž začaly řezat teprve v polovině roku 2021 a pro laiky je těžké si představit, že něco tak velkého bude už koncem příštího roku plout po moři.

Autorský článek, další zdroj: Interesting Engineering

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008