Luxusní jachty se vybavují energetickými a sonickými zbraněmi

 Technologie 
02. května 2022 12:34 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Luxusní jachty se umí bránit zajímavými zbraněmi Depositphotos
Plavit se po mořích na luxusní superjachtě nemusí být vždy jako v ráji. Pokud totiž zrovna trasa plavby zahrnuje nebezpečná místa, na kterých operují novodobí piráti, může jít doslova o život.

Luxusní jachty světových boháčů jsou opleteny mnoha konspiračními teoriemi. Některé se nezakládají na pravdě a jiné zase ano.

Soukromé energetické zbraně

Stalo se totiž jedné soukromé luxusní jachtě, která se plavila v Arabském moři, že byla přepadena piráty. Nejmenovaný kapitán lodi pak přiznal, že na jachtě byly naštěstí energetické zbraně, píší The Times. Jde především o sonické zbraně, které vydávají zvuk trhající uši nebo tzv. paprsky bolesti, které přenášejí úzký paprsek elektromagnetické energie, který zahřívá kůži a způsobuje nesnesitelný pocit pálení. To vše jachtě pomohlo uniknout pirátům.

Ti operují především podél pobřeží Afriky, takže výlety do těchto oblastí na luxusní jachtě jsou opravdu nebezpečné. Proto takové energetické zbraně mnohdy patří k běžnému vybavení jachet, stejně jako přepych v podobě bazénu, vířivek a luxusního interiéru.

Energetické zbraně nejsou zrovna lacinou záležitostí, ale pro majitele luxusních superjachet zřejmě nebudou žádný problém. Navíc není žádným tajemstvím, že takové zbraně jsou i na palubách  velkých výletních lodí.

Co jsou energetické a sonické zbraně

Mnohé z nich se používají už dlouho. Extrémně silné zvukové vlny těchto zbraní mohou narušit nebo zničit ušní bubínky nebo způsobit silnou bolest nebo dezorientaci. Slabší zbraně způsobují alespoň nevolnost.

Energetické zbraně zase mají k dispozici paprsek, který proniká několik milimetrů pod kůži oční rohovky a zahřívá molekuly vody v tkaních. Tím vzniká nesnesitelné pálení a zasažené osobě nezbývá nic jiného, než utéct nebo se schovat.

Zdroj: The Times, The Sun.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod