Uber, Facebook a další aplikace, které byste si podle odborníků měli ze svých mobilních telefonů raději hned vymazat

 PC a Mobily 
01. dubna 2023 10:07 / Ema Maxová
  0
📷
1 fotografie v galerii
Facebook nadále porušuje soukromí téměř neustále, ale samotná společnost také shromažďuje vaše data, aby vytvořila profil pro inzerenty Depositphotos
V dnešní době jsou aplikace na mobilních telefonech součástí našeho každodenního života. Mnoho z nich nám usnadňuje život, zlepšuje produktivitu a umožňuje nám být spojeni s lidmi kolem nás. Nicméně existuje také mnoho aplikací, které bychom si podle odborníků měli z mobilu hned vymazat. A pro mnoho lidí to pravděpodobně nebude příjemná zpráva.

Jednou z aplikací, kterou byste měli z vašeho mobilu okamžitě odstranit, je Facebook. Podle bezpečnostních expertů Facebook shromažďuje příliš mnoho informací o uživatelích a má mnoho zranitelností v bezpečnosti, což znamená, že vaše osobní údaje mohou být ohroženy. Navíc Facebook používá sofistikované algoritmy, které sledují vaše chování na internetu a zobrazují vám reklamy podle vašeho chování.

Další aplikací, kterou byste si měli vymazat, je TikTok. TikTok je nová sociální síť, která umožňuje uživatelům sdílet krátké videa. Podle některých odborníků TikTok sbírá příliš mnoho osobních údajů o uživatelích, včetně polohy, přístupu k mikrofonu a fotoaparátu a zprávach. Tato data mohou být použita k vytváření profilů uživatelů a cílení na reklamy.

Třetí aplikací, kterou byste si měli odstranit, je Uber. Mnoho uživatelů Uberu se domnívá, že aplikace je bezpečná, protože je propojena s kreditní kartou. Nicméně v minulosti se objevily zprávy o útocích na řidiče Uberu, což znamená, že i když máte bezpečnou platební metodu, stále existuje riziko, že se stanete obětí kriminálního aktu.

V neposlední řadě byste si měli vymazat aplikaci Clean Master. Tato aplikace slibuje, že zrychlí váš mobilní telefon a odstraní nepotřebné soubory. Nicméně Clean Master může být nebezpečná, protože shromažďuje mnoho osobních údajů o uživatelích, včetně informací o telefonu, kontaktech a poloze.

Autorský článek, další zdroj: "5 mobile apps you should delete from your smartphone immediately." NBC News, 10. srpna 2018

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod