Návod, jak zabránit tomu, aby vás váš telefon a další chytrá zařízení odposlouchávala. Protože se to opravdu děje

 PC a Mobily 
28. října 2021 16:50 / Mirka Malá
  30
📷
2 fotografie v galerii
Zařízení nejen odposlouchávají, ale také nahrávají a ukládají konverzace Pixabay
Pokud jste si někdy mysleli, že vás někdo tajně odposlouchává, dost možná jste nebyli daleko od pravdy. A existují na to jasné důkazy.

Smartphony a další zařízení mohou slyšet a zaznamenávat, co říkáte, jak nyní prokazují virální důkazy zveřejněné na TikTok, kde jsou tisíce zvukových souborů nahraných na reproduktorech Echo a Dot jisté ženy a uložených ve složkách jejího účtu Amazon. "Nejsem úplně spokojena s tím, co všechno za záznamy mají," řekla uživatelka TikTok, která se k souborům dostala poté, co si je vyžádala od Amazonu.

Jak je to možné?

Inteligentní reproduktory, jako jsou domácí zařízení Google nebo Amazon Echos, se mohou aktivovat až 19krát denně a při každé aktivaci zaznamenat 43 sekund zvuku, jak zjistila nová studie zveřejněná Northeastern University. Ale je možné tomu alespoň do jisté míry zabránit, stačí, když budete postupovat podle návodů.

Chytré telefony

Zkontrolujte, které aplikace mají přístup k mikrofonu vašeho iPhone, přejděte na Nastavení, poté na Soukromí a poté na Mikrofon. Můžete se také rozhodnout vypnout Siri v Nastavení: Přejděte na Siri a vyhledávání (nebo Siri na kartě Obecné na iPhonech se systémem iOS 10 a starších), zrušte zaškrtnutí políčka Poslouchat Hey Siri, zrušte výběr funkcí Home pro Siri a Povolit Siri, když je uzamčena. Místo toho zvolte Vypnout Siri. 

Uživatelé Androidu mohou hlasového asistenta Google rovněž vyřadit ze hry. Přejděte do Nastavení, klepnete na Google a přejdete na kartu Hledat v části Služby. Chcete-li poslouchat své nahrávky Google, přihlaste se na stránku Moje aktivita, filtrujte podle Datum a produkt, vyberte Hlas a zvuk a projděte si nahrávky. 

Amazon Echo

Na každém zařízení Echo je možnost ztlumit mikrofon, který snímá zvuk. Tlačítko je vybaveno mikrofonem nebo kruhem s procházející čárou a je umístěno na horní straně reproduktoru. Chcete-li jej vypnout, stiskněte tlačítko. To zčervená a zařízení přestane poslouchat hlasové signály a náhodně se aktivovat, což mu zabrání nahrávat uživatele, dokud se znovu nezapne. Chcete -li znát data, která od vás Amazon shromáždil, můžete o ně požádat a nechat si je poslat e -mailem. Hlasové nahrávky uložené v zařízeních můžete smazat tak, že se přihlásíte ke svému účtu, vyberete Spravovat svůj obsah a zařízení v části Můj účet a vyberete konkrétní zařízení. 

Google Assistant

Chcete-li zobrazit a odstranit hlasové nahrávky, navštivte aplikaci Google Home, klepněte na ikonu účtu v pravém horním rohu, vyberte Moje aktivita a vyberte, které nahrávky chcete smazat. Google má také možnost smazat nahrávky mezi určitými daty kliknutím na tři tečky na pravé straně a pomocí zobrazené rozevírací nabídky. V části Moje aktivita je také funkce  Automatické mazání, kterou mohou uživatelé aktivovat. Pokud nechcete, aby byly záznamy vůbec uloženy, zařízení Google mají funkci Asistent hosta, která neukládá žádný zvuk. Dále čtěte: Počítačem generovaných tváří přibývá. Oči prozradí, zda se na internetu díváte na člověka nebo někoho, kdo neexistuje.

Zdroj: NY Post.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008