Volvo XC60 bylo celosvětově zvoleno automobilem roku 2018

 Auto-Moto 
03. dubna 2018 07:15 / Lukáš Bauer
  0
📷
2 fotografie v galerii
Volvo XC60 vyhrálo prestižní světovou soutěž Volvo
Automobilka Volvo si připsala vítězství v soutěži Světové auto roku 2018. Oficiálně byl jmenován vítězem vůz Volvo XC-60 na autosalonu v New Yorku. V polovině března byla vyhlášena XC-40 evropským automobilem roku 2018, jedná se tedy o několikátý úspěch vozů SUV této značky.

Nové středně velké SUV Volvo XC60 bylo na newyorském autosalonu jmenováno Světovým autem roku 2018, čímž připsalo další důležitý úspěch automobilky Volvo Cars. Stejný vůz také zvítězil v loňském hodnocení bezpečnosti Euro NCAP.

Vůz Volvo XC60 začátkem letošního roku získal také prestižní ocenění Severoamerický užitkový vůz roku, zatímco malé SUV Volvo XC40 bylo v první polovině měsíce března na autosalonu v Ženevě vyhlášeno Evropským autem roku. Vítězství v soutěži Světové auto roku dosáhlo Volvo letos vůbec poprvé.

„Máme proti sobě tvrdou konkurenci, ale nově získané ocenění za model XC60 dokazuje, že značka Volvo nabízí správnou kombinaci designu, konektivity a bezpečnosti, která oslovuje zákazníky z celého světa. Mám radost, že se investice do produktů naší společnosti úspěšně vracejí,“ uvedl prezident a generální ředitel společnosti Volvo Cars Håkan Samuelsson.

Nové Volvo XC60 se v roce 2017 stalo nejúspěšnějším vozem v bezpečnostních testech Euro NCAP (čtěte: Volvo XC60 je nejbezpečnějším autem roku 2017). Je totiž standardně vybaveno systémem City Safety, jehož funkce automatického nouzového brzdění plnou brzdnou silou byla rozšířena o podporu řízení, která zasáhne v případě, kdy nelze samotným brzděním potenciální dopravní nehodě zabránit.

Vůz disponuje ale také řadou dalších bezpečnostních prvků jako například systémem ochrany před srážkou s protijedoucím vozidlem ve vedlejším pruhu s podporou řízení, který může předejít kolizi s vozidlem jedoucím v protisměru, nebo alespoň pomůže zmírnit její dopad, a informační systém monitorující mrtvý úhel.

V nabídce motorů pro Volvo XC60 najdete celou řadu naftových a benzínových agregátů, stejně jako cenami ověnčenou benzínovou plug-in hybridní jednotku T8 Twin Engine z dílny automobilky Volvo Cars, s níž tento vůz dokáže díky výkonu 407 koní zrychlit z 0 na 100 km/h během pouhých 5,3 sekundy.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve